Sudjelovanje u projektu geotermalne elektrane u Traunreutu

Gradić Traunreut smješten je u pokrajini Bavarskoj u Saveznoj Republici Njemačkoj. Njegov zemljopisni položaj čini ga izvanrednom lokacijom za izgradnju geotermalne elektrane. Naime, ispod njegove površine nalaze se enormne količine geotermalne energije koja može služiti kao izvor za dobivanje toplinske i električne energije.

     Izgradnja geotermalne elektrane započela je 2011. godine. Najprije je uspostavljen sustav cirkulacije termalne vode te je izgrađen objekt za proizvodnju toplinske energije – od  veljače 2014. građani i tvrtke u gradu Traunreutu i okolici počeli su koristiti toplinsku energiju proizvedenu u ovom objektu.

     Trenutno je u tijeku i završna faza radova na pogonu za proizvodnju električne energije koja treba započeti u siječnju 2016. Elektrana će imati kapacitet od 4100 kW.

     Poduzeće Inoxmont-VS d.o.o. je zajedno s poslovnim partnerima sudjelovalo u ovom važnom projektu. Naši zaposlenici u prvoj su fazi izvodili monterske i zavarivačke radove na sustavu proizvodnje toplinske energije, dok u drugoj fazi izvršavaju montersko-zavarivačke radove na izgradnji sustava proizvodnje električne energije koji se sastoje od montaže kompletnih čeličnih konstrukcija velikih gabarita, izrade i zavarivanja visokotlačnih i toplinski opterećenih cjevovoda velikih profila, montaže procesno-tehnološke opreme: montaža turbinsko-generatorskog postrojenja, predgrijača, isparivača, visokotlačnih crpki, sustava podmazivanja turbina, zračnih kondenzatora turbinskog medija te ostale prateće opreme na postrojenju.

     Vrlo smo ponosni na sudjelovanje u ovom projektu, jer prema riječima gradonačelnika grada Traunreuta „geotermalna elektrana jedan je od najvažnijih projekata u povijesti grada“. Vrijedno je spomenuti i da geotermalna energija spada u obnovljive izvore energije te je ekološki prihvatljiva, pa je naše poduzeće tako dalo svoj mali doprinos očuvanju i zaštiti našeg planeta.

Podijeli:

Ostale novosti

Prijem u Predsjedničkim dvorima

Zbog višegodišnje prisutnosti na finskom tržištu, a na poziv predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Republike Finske Sauli Niinistö, direktor društva Inoxmont-VS Mladen Vidović

Zlatna Kuna za Inoxmont-VS

Društvu INOXMONT-VS d.o.o. 8. Veljače 2018. je u Varaždinu dodijeljena Plaketa Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Varaždin.Ovo je priznanje vlasnicima na uloženom

Pošaljite nam poruku

© 2020 All rights reserved

design by Artemi-media.hr

Želiš postati zavarivač ili cjevar?

Prijavi se ovdje

Nešto nije jasno?

Ne ustručavaj se ostaviti nam svoje podatke i kontaktirat ćemo te u najkračem mogućem roku!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Želiš postati dio našeg tima?

Prijavi se ovdje

Nešto nije jasno?

Ne ustručavaj se ostaviti nam svoje podatke i kontaktirat ćemo te u najkračem mogućem roku!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.